26 October 2010

"Nu este o chestiune tehnică. Este vorba de finanţare."

From 24 June 2010 www.StemCellsandAtomBombs.blogspot.com:  "It’s not a technical issue. It’s the financing."

Aşa cum am precizat în posturile mele anterioare, cercetarea bombei atomice a fost un efort combinat a trei ţări: Statele Unite, Marea Britanie şi Canada.  Aceste trei ţări au o întreagă istorie de colaborări şi cel mai recent lucrează împreună în Afganistan.

Aceste trei ţări au şi altceva în comun; doar o mică parte dintre cetăţeni sprijină războiul în Afganistan. Nu doar oamenii din Canada sau Marea Britanie, dar şi din Statele Unite.

ConformJune Angus Reid Poll, doar 33% dintre canadieni sprijină demersurile Canadei. Cu 59% dintre canadieni care se opun războiului dus de guvern în Afganistan, guvernul canadian va cheltui, conform responsabilului parlamentar cu bugetul, 18,1 miliarde de dolari până la sfârşitul anului 2011.. Înseamnă cam 1500 de dolari pe gospodărie canadiană.

În Marea Britanie, conform altui June Angus Reid poll, doar 38% din rezidenţii britanici sprijină demersurile de război ale guvernului în Afganistan, cu o opoziţie din partea a 55% din populaţie. Şi totuşi guvernul Marii Britanii va cheltui 5 miliarde de lire sterline în 2010.

Statele Unite, o ţară unde
53% din populaţie consideră că războiul din Afganistan nu merita să fie luptat, va fi cheltuit impresionanta sumă de  299 miliarde de dolari între anii 2001 şi septembrie 2010.

Chiar dacă sunteţi sau nu de acord cu războiul, sunt prea mulţi bani de cheltuit în condiţiile în care majoritatea populaţiei care trăieşte în aceste ţări ce finanţează războiul este împotrivă.

Nu mă voi obosi să calculez cheltuielile de război ale Statelor Unite/Marii Britanii/Canadei din moment ce puteţi face asta şi singuri, dar trebuie să vă întrebaţi de ce. Este pentru a proteja cele peste 100.000 de trupe străine care luptă în Afganistan? Este pentru libertatea a celor 29 de milioane de oameni din Afganistan? Este pentru a ne proteja de alte atacuri teroriste?

Acum comparaţi asta cu lista potenţialelor boli pe care cercetarea celulelor stem le-ar putea vindeca. Scleroză multiplă, Parkinson, Alzheimer, diabet, leziuni ale măduvei spinării, boala lui Lou Gherig, boli de plămâni, artrita,  anemie falciformă, deficienţe ale unor organe, cancer. De asemenea nu mă voi chinui să adun cifrele pentru vieţile pe care aceasta le-ar salva. Dar în ceea ce priveşte cercetarea celulelor stem, nu numai că este prea puţin finanţată, dar nici măcar nu ştim cifrele exacte acordate finanţării de către guvern.

Aţi putea chiar să credeţi că lipsa finanţării vine de la opoziţia majorităţii împotriva cercetării celulelor stem, mai ale a controversatelor celule stem embrionare. Ar fi rezonabil să ajungi la această concluzie în mod logic...

Majoritatea cetăţenilor din Canada, Statele Unite şi Marea Britanie sunt împotriva războiului din Afganistan.
... dar aceste guverne cheltuie miliarde şi miliarde pentru asta...
...Prin urmare nu ar trebui să cheltuim miliarde şi miliarde pentru finanţarea cercetării celulelor stem pentru că există o opoziţie masivă

Ei bine, este logic, însă v-aţi înşela.

Conform ultimelor sondaje, majoritatea din cele trei ţări favorizează în mod clar continuarea cercetării celulelor stem. Canada 64% pentru. Statele Unite, 52%, şi un foarte mare procent de 79% în Marea Britanie.

Aţi putea să aflaţi de ce nu cheltuim mai mult pentru cercetarea celulelor stem mergând direct la sursă. Dacă sunteţi motivaţi, încercaţi să le scrieţi domnilor Obama, Harper şi Cameron.

Doar tăiaţi şi copiaţi textul din mesajul meu şi mergeţi pe legăturile către cei trei lideri pentru a vă trimite mesajul.
Domnule,
Vă scriu în ceea ce priveşte angajamentul guvernului dvs. pentru cercetarea celulelor stem. Se fac paşi mari în cercetare dar datorită lipsei finanţării încă nu este posibilă transferarea cercetărilor din laborator în spital pentru a vindeca bolile umane. 

Dr. Hans Keirstead, un cercetător de marcă în domeniu celulelor stem, a făcut următoarele comentarii în emisiunea 60 Minutes din 2007. "Pentru mine nu este o problemă de dacă, ci o problemă de când. Şi este un punct pivotant aici; va fi în mai mulţi ani sau va fi în câţiva ani? Factorul decisiv nu este dacă putem face asta sau nu. Nu este o chestiune tehnică. Este o problemă de finanţare."

În lumina acestei declaraţii, am două întrebări pentru dvs.
1. Cât de mult cheltuie guveernul dvs. pentru cercetarea celulelor stem?
2. Când va face guvernul dvs. acelaşi efort financiar pentru finanţarea cercetării celulelor stem, sprijinită de majoritatea populaţiei, cât a făcut pentru războiul din Afganistan pe care majoritatea populaţiei nu îl sprijină?
Vă mulţumesc.




Vă rog  trimiteţi-mi un email pentru a-mi spune dacă aţi trimis un email şi dacă primiţi un răspuns. Eu tocmai l-am trimis pe al meu.

No comments:

Post a Comment